La citronella

La Citronella – el popular aroma de les nits d’estiu.

by

 La Citronella

La Citronella! En arribar la primavera també arriba la calor, i amb ella aquestes petites i molestes bestioles tan empipadores, els mosquits!

Tot plegat fa que comencem a buscar solucions miraculoses per protegir-nos-en, i és quan pensem en ella, en la citronella.

Hi ha unes 50 espècies en el gènere  Citronella. Són plantes herbàcies perennes, tenen el seu origen en països tropicals del sud-est Asiàtic. La citronella és una planta aromàtica molt utilitzada per extreure’n  la seva essència, per la seva olor cítrica manté allunyats als mosquits, i en la seva difusió és un tònic amb propietats diürètiques i estimulants per nosaltres.

L’essència de la citronella de Java és de les més apreciades perquè el seu contingut en olis essencials és dels més elevats. Els olis essencials de citronella estan constituïts principalment per citronel·lol (fins al 50%) i geraniol (fins al 45%). En cap altra planta es troben junts en unes quantitats tan grans.

A D’NAS trobareu diferents formats amb la citronella

De Cerabella tenim difusors de barretes, espelmes amb cera refinada i olis essencials de Citronella de Java, eucaliptus, llimona i taronja; oli de citronella per llànties.

Recordeu les llànties? Aquells recipients on s’hi posava el líquid combustible, i que tenia una sortida pel ble? S’utilitzaven per fer llum, sovint eren un objecte domèstic però podien tenir fins religiosos. A la foto en podeu veure unes de més actuals, aquestes són amb vidre transparent.. Precioses!

De Boles d’Olor, olis essencials per cremadors, i brumitzadors, tenim citronella (lemongras) i eucaliptus; per molts experts la millor combinació d’olis per fer fora als mosquits.

I com no, per la Làmpada Berger, el seu perfum de citronella, fresc i cítric.

 

Tot plegat per poder gaudir d’una manera o un altre dels capvespres, i dels sopars en aquestes càlides nits que se’ns acosten. Sols, en parella o amb els amics, sense la molèstia dels empipadors mosquits.

 

També et pot agradar

Escriu un comentari

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies