Rams de sort

Rams de sort

by

Rams de sort!

Rams de sort de Muguet, lliri de les valls, lliri de maig, lliri de nostra senyora, conval·lària, llàgrimes de Salomó… són alguns dels noms d’aquesta bonica i delicada flor blanca d’aroma suau, dolça i fresca… neta. Molt utilitzada en perfumeria com a nota de cor en fragàncies femenines, i sobre tot en perfum d’ambient, símbol de sort i felicitat.

Segons la mitologia grega, Apol·lo va crear el muguet per entapissar el terra i protegir els peus de les nou muses. Els celtes creien que el muguet portava la felicitat, i els cristians deien que les llàgrimes de la Mare de Déu a peu de la creu havien fet néixer el Muguet.

Avui a França es regala muguet com a flor de la sort, saps perquè?

Doncs bé, la tradició prové de l’Edat Mitjana, la llegenda ens explica que, pels volts de 1560, quan Carles IX encara era un nen, un cavaller li va oferir un ram de muguet del seu jardí. Li va agradar tant el muguet que va agafar el costum de regalar-ne, el primer de maig, un ram a les noies de la cort. Més endavant van ser els modistes francesos en la Belle Epoque que donaven a les clientes i a les cosidores, un ram de muguet.

Des de 1891 la rosa era el símbol de la jornada internacional dels treballadors. Quan en el 1941 s’instaurà a França la Festa del treball i la Concòrdia Social el primer de maig, consideren que la rosa és simbòlicament d’esquerres i la substitueixen pel seu ja tradicional muguet.

N’has collit mai?

Abans quan es celebrava el mes de Maria a l’escola sempre hi havia algú que en portava.

I és clar que també és una flor que per la seva delicadesa i simbologia de sort i felicitat acompanya molts rams de núvies, el meu també!

Ep! Ves molt en compte perquè, tot i el seu delicat aspecte, el muguet és una planta molt  tòxica, fins i tot l’aigua on es conserva, no li has de donar mai a la teva mascota.

Recordes algun moment especial de la teva vida amb Muguet?

També et pot agradar

Escriu un comentari

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies