El aroma del chocolate

El AROMA DEL CHOCOLATE

by

El aroma del chocolate

El aroma del chocolate d’Ewald Arenz, és un dels llibres que fan olor. Quan els descobrim, siguin els que m’envolten o jo mateixa, els hem d’obrir, olorar i … llegir!

El aroma del chocolate et transporta a la Viena de finals del segle XIX amb carruatges de cavalls, i algun bicicle. En el període central de la segona revolució industrial i en plena colonització del continent africà, temps de bonança econòmica i cultural.

En mig de tot això… un soldat que deixa de ser soldat l’August Liebesking, una persona que sempre ha gaudit, o patit, una sensibilitat olfactiva extrema. Ell, en primera persona, et fa sentir l’aroma de les espècies, de la xocolata, dels dolços, de la pluja. Passejaràs amb ell pels parcs de Viena, a vegades amb dolçor i a voltes amb amargor…  com la xocolata.

També et fa sentir el perfum de l’amor com el sent ell… carregat d’aromes dolços i especiats.

Si t’animes o et cau a les teves mans llegeix-lo i olora mentre el llegeixes! Descobriràs que com bé diu ell mateix: “Potser alguns aromes siguin aliment només per l’ànima.”

 

El aroma del chocolate

“El aroma del chocolate” d’Ewald Arenz, és un libro de los que huelen. Cuando los descubrimos, ya sean las personas de mi entorno, o yo misma, ¡Hemos de abrirlos, olerlos y … leerlos!

“El aroma del chocolate” te transporta a la Viena de finales del siglo XIX; con carruajes de caballos y algún biciclo. En el período central de la segunda revolución industrial y en plena colonización del continente africano, tiempos de esplendor económico y cultural.

En medio de todo esto … un soldado que deja de ser soldado, August Liebesking, una persona que siempre ha disfrutado, o sufrido, de una sensibilidad olfativa extrema. Él, en primera persona, te hace sentir el aroma de las especias, del chocolate, los dulces, la lluvia. Con él pasearás por los parques de Viena, a veces con dulzura y, a veces, con amargura … como el chocolate.

También te hace sentir el perfume del amor como lo siente él … cargado de aromas dulces y especiados.

Si te animas o cae en tus manos léelo y huele mientras lo lees! Descubrirás que como bien dice él mismo: “Quizás algunos aromas sean alimento sólo para el alma.”

 

 

També et pot agradar

Escriu un comentari

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies